Culturele activiteiten

 

KLEINKUNSTKOLLECTIEF

DONDERDAG 22 JUNI 2017

De vier van het Kleinkunstkollectief waren al te gast bij ons tijdens het eerste seizoen van KLokhof Loppem Cultuur en het werd meteen een succesvolle avond. Voor de afsluiter van dit derde seizoen opnieuw bij ons, met nieuwe liedjes uit het kleinkunstrepertoire. 

 

BUREN BIJ KUNSTENAARS

2015 tem 2019

Klokhof Loppem stelt 4 jaar op rij haar deuren open voor  kunstenaars in het kader van Buren Bij Kunstenaars. Elk beeldende artiest zoekt zijn of haar plekje in dit historische, gerestaureerde site van Klokhof Loppem. Een uitgetekend parcours begeleid je langs de kunstwerken van 

Openingsuren: vrijdag: 19u-22u, zaterdag 14u-21u en zondag 11u-19u (gratis)
 

OPEN MONUMENTENDAG

OPEN MONUMENTDAG 2016

Omdat wij deze klokhofhoeve al even waardevol vinden in haar historische context, schreven we ons in om tijdens OPEN MONUMENTENDAG u te verblijden met een begeleid bezoek. 

BLAFWAF

DONDERDAG 29 SEPTEMBER 2016

Dit cabarettrio bestaat uit jongens met Brusselse roots, ontvingen recent, naast vele andere Belgische kandidaten, na een spetterende finale, dé juryprijs tijdens het Utrechtse Cabaretfestival. Als de Hollanders deze Vlamingen smaken, dan mochten wij niet ontbreken. 

 

 

FRANSE CHANSONS

KARIN TANGHE,  24 NOVEMBER 2016

Vlaamse actrice, Karin Tanghe, geboren en getogen in Torhout, zingt samen met Ann Lemaitre een waaier van mooie Franse chansons van o.m. Piaf, Aznavour, Brel en vele andere bekende en minder bekende melodieën. 

 

 

 

 

 

LEAKY ROOF BLUES

LEAKY ROOF BLUES

Het trio van LEAKY ROOF brengt een eigen blues & bluesrock repertoire dat vaak doet denken aan Dr. Feelgood, Webb Wilder of George Thorowood.  Blues voor een breed publiek!

 

 

 

 

 

 

 

 

DIE HARTSEERKIND*

DINSDAG 16 FEBRUARI, 20u

Eerbetoon aan de Zuid-Afrikaanse dichter: INGRID JONKER. Haar levensverhaal én poëzie laten je niet koud! poëzie en spel: Sabine Goethals (Afrikaans) - vertelling en spel : Jonas Vanthielen (Engels) - muziek: Divan Hermitage (Nederlands)

*geselecteerd voor het WOORDFEES 2016, maart,  STELLENBOSCH, S.A.

 

 

ODIEL

DONDERDAG 17 MAART, 20u (deuren 19.30u)

De paal van ODIEL staat boven water dat ze AQUAPELLA van het zuiverste water brengt in een show die nimmer verwatert.

Vijf mannen met een krachtige stem: Kris Verstraete, Bert Coene, Piet Coens, Maart Dumoulin, Frank Doheyn

 

 

HERMITAGE

DONDERDAG 19 MEI 2016

Singer-Song writer DIVAN met zijn groep HERMITAGE geeft je een inkijk in een reeks van mooie balades en songs mét een inhoud! In de nieuwe show "1 2 4 of de zoektocht naar de derde man" grasduinen ze in 10 jaar Hermitage en brengen ze nieuwe songs.