Culturele activiteiten

 

KLEINKUNSTKOLLECTIEF

DONDERDAG 22 JUNI 2017, 20h (deuren 19.30h)

De vier van het Kleinkunstkollectief waren al te gast bij ons tijdens het eerste seizoen van KLokhof Loppem Cultuur en het werd meteen een succesvolle avond. Voor de afsluiter van dit derde seizoen opnieuw bij ons, met nieuwe liedjes uit het kleinkunstrepertoire. Een gezellige avond sowieso, niet te missen dus! Ticket €12

Inschrijven: info@klokhofloppem.be

 

BUREN BIJ KUNSTENAARS

VRIJDAG 14, ZATERDAG 15 en ZONDAG 16 oktober 2016

Voor de 2de keer stelt Klokhof Loppem haar deuren open voor enkele kunstenaars in het kader van Buren Bij Kunstenaars, 13de editie. Elk beeldende artiest zoekt zijn of haar plekje in dit historische, gerestaureerde site van Klokhof Loppem. Een uitgetekend parcours begeleid je langs de kunstwerken van Ben Plovie, Mien Hermans, Patrick Vandenbussche, Mich Goethals, Angela Taverne, Peter Lanszweert, Dominique Dufait, Balder Goethals, Viktor Van den Braembussche, Ivo Staes en Marc Caelenberghe.

Openingsuren: vrijdag: 19u-22u, zaterdag 14u-21u en zondag 11u-19u (gratis)
 

OPEN MONUMENTENDAG

ZONDAG 11 SEPTEMBER 2016, 14h-20h

Omdat wij deze klokhofhoeve al even waardevol vinden in haar historische context, schreven we ons in om tijdens OPEN MONUMENTENDAG u te verblijden met een begeleid bezoek. Er is een rondleiding telkens om het uur, startende vanaf 14h en de laatste om 19h.  En tgv richten we de kleine schuur in als een gezelllige plek voor een babbeltje, een hapje of een drankje!

Maak er een wandeling, een fietstochtje van en spring binnen. Of kom met de auto (beschikken over een ruime parkeerplaats!).

Inschrijven: info@klokhofloppem.be met datum, naam en kies 14h, 15h, 16h, 17h, 18h, 19h

CABARETTRIO BLAFWAF

DONDERDAG 29 SEPTEMBER 2016, 20h (deuren 19.30h)

Voor de opener van dit cultuurseizoen, halen we het cabarettrio BLAFWAF in huis. Deze jongens met Brusselse roots, ontvingen recent, naast vele andere Belgische kandidaten, na een spetterende finale, dé juryprijs tijdens het Utrechtse Cabaretfestival. Als de Hollanders deze Vlamingen smaken, dan mogen wij zeker niet ontbreken. Met heel veel goesting komen ze af naar onze schuur om u een mooie avond te bezorgen!

Stel u open voor dit nieuw talent en wees er bij!

inschrijven: info@klokhofloppem.be

 

FRANSE CHANSONS

DONDERDAG 24 NOVEMBER 2016, 20h (deuren 19.30h)

Karin Tanghe, Vlaamse actrice, u zeker niet onbekend, geboren en getogen in Torhout, zingt samen met Ann Lemaitre een waaien van mooie Franse chansons van o.m. Piaf, Aznavour, Brel en vele andere bekende en minder bekende melodieën. Karin kijkt verheugd uit om hier bij ons op te treden, op zich was ze al wild van deze historische locatie, ideaal voor haar concertprogramma, liet ze me weten!

inschrijven: info@klokhofloppem.be

 

 

 

 

 

LEAKY ROOF BLUES

DONDERDAG 23 FEBRUARI 2017, 20h (deuren 19.30h)

Wie houdt van Blues? Kom zeker luisteren naar het trio van LEAKY ROOF dat een eigen blues & bluesrock repertoire heeft dat vaak doet denken aan Dr. Feelgood, Webb Wilder of George Thorowood.  Blues voor een breed publiek!

inschrijven: info@klokhofloppem.be
 

 

 

 

 

 

 

 

JONAS VANTHIELEN

DONDERDAG 27 april 2017, 20h (deuren 19.30h)

Jonas Vanthielen een rasacteur en meesterverteller houdt van 'film' en dan kan hij zich verkneukelen aan het letterlijk citeren van beroemde 'lijnen' van filmpersonages Velen herinneren zich nog zijn vaak hilarische interviews die hij afnam bij vele Hollywoodacteurs voor De Laatste Show en hij blies de acteurs telkens van hun sokken met die letterlijk uit -het hoofd kennende beroemde passages. Zo heeft hij zich verdiept in het script van de gelijknamige Vlaamse film 'De Leeuw Van Vlaanderen' en brengt hij alzo a tribute aan deze historische Vlaamse topper.

"Soms grappig, soms ontroerend, maar vooral komen kijken! Jonas Vanthielen die zijn volk leerde spelen!" (Marc Didden)

inschrijven: info@klokhofloppem.be

DIE HARTSEERKIND*

DINSDAG 16 FEBRUARI, 20u

Eerbetoon aan de Zuid-Afrikaanse dichter: INGRID JONKER. Haar levensverhaal én po¨zie laten je niet koud! poëzie en spel: Sabine Goethals (Afrikaans) - vertelling en spel : Jonas Vanthielen (Engels)* - muziek: Divan Hermitage (Nederlands)

(*tekst Nl. beschikbaar)

*geselecteerd voor het WOORDFEES 2016, maart,  STELLENBOSCH, S.A.

ticket: 10€

reservatie: info@klokhofloppem.be

 

 

ODIEL

DONDERDAG 17 MAART, 20u (deuren 19.30u)

De paal van ODIEL staat boven water dat ze AQUAPELLA van het zuiverste water brengt in een show die nimmer verwatert.

Vijf mannen met een krachtige stem!

zang: Kris Verstraete, Bert Coene, Piet Coens, Maart Dumoulin, Frank Doheyn

Ticket: 10€

reservatie: info@klokhofloppem.be

 

HERMITAGE

DONDERDAG 19 MEI, 20u (deuren 19.30u)

Singer-Song writer DIVAN met zijn groep HERMITAGE geeft je een inkijk in een reeks van mooie balades en songs mét een inhoud! In de nieuwe show "1 2 4 of de zoektocht naar de derde man" grasduinen ze in 10 jaar Hermitage en brengen ze nieuwe songs. Divan werkt ook mee aan het project van Sabine "DIE HARTSEERKIND" en ook het volgende 'DE DICHTER IS EEN KOE'.

ticket: 10€

reservatie: info@klokhofloppem.be